Ako spoznáte, že vaše dieťa požilo návykovú látku?

06.05.2013 Trnava

Celkom netradičnú formu preventívneho pôsobenia medzi najširšími vrstvami obyvateľstva zvolilo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky pri aktuálne prebiehajúcej komunikačnej kampani s názvom Viete, čo teraz robí vaše dieťa?, keď s posolstvom prichádza priamo do nákupných centier spoločnosti TESCO po celej Slovenskej republike.
Kampaň Viete, čo teraz robí vaše dieťa? je o rizikových javoch / závislosti na drogách, alkohole, sociálnych sieťach, obchode s ľuďmi/, ktoré sa vkrádajú do života mladej generácie a prinášajú boľavé následky. Do pozornosti rodičov, prípadne starých rodičov, ale tiež samotnej mladej generácie dávame tridsiatku plagátov, ktoré vytvorili ich rovesníci.
Trnava je ôsmym mestom, kde bude výstava plagátov nainštalovaná priamo v obchodnom centre Galéria Tesco. Od štvrtka - 9. mája po dobu jedného mesiaca budú medzi nakupujúcich chodiť policajní preventisti a sprevádzať záujemcov načrtnutou problematikou. Budú odpovedať na otázky, ktokoľvek sa na nich môže s dôverou obrátiť. Každý, koho téma zaujme, dostane brožúru s množstvom dobrých rád. Napríklad, ako spoznáte, keď sa vaše dieťa vráti z diskotéky, či požilo nejakú návykovú látku? Ako sa nestať otrokom, keď odchádzate za prácou do zahraničia? Mimochodom, viete, čo teraz robí vaše dieťa?
 
Martina Kredatusová
vedúca oddelenia komunikácie a prevencie
 

Vyberte región